Over ons

DomainVendor B.V. is opgericht in maart 2017 in Nederland, maar de oorsprong gaat vele jaren terug.

Het concept is ontstaan om als een portaal alle aspecten van domeinen voor gebruikers op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier te beheren. Eenvoudig en makkelijk voor gebruikers zonder technische achtergrond. Voor meer ervaren gebruikers met aanvullende eisen, b.v. resellers, zijn er meer geavanceerde functies om specifieke behoeften te ondersteunen.

Uiteraard is de domeinregistratie de basis voor het bouwen van de functionaliteit. Domeinproviders ondersteunen honderden domeinextensies (TLD's) om aan uw behoeften te voldoen en uw domeinrechten wereldwijd te beschermen. Wij zijn direct lid van SIDN en CORE . Hierdoor kunnen wij zeer scherpe prijzen bieden voor registratie en onze dienstverlening.

Om klanten naar uw domeinen te halen, bieden we DNS-ondersteuning voor al uw domeinen. De configuratie vindt automatisch plaats door de registratie, maar het beheer ligt volledig in uw handen. Hierdoor kan het domein gebruikt worden met een website of gewoon geparkeerd worden voor later gebruik. DNS-ondersteuning omvat ook speciale vermeldingen die vereist zijn door speciale services van Google, mailservers, LetsEncrypt en anderen.

Voor webdesigners en bureaus bieden we ook een volledig functionele API voor het integreren van onze diensten in uw eigen platform. Dit omvat alle aspecten van domeinregistratie, verhuizing en verlenging. Daarnaast kunt u webtoegang tot ons platform instellen zodat uw klanten hun eigen domeinen kunnen beheren.